19.10.2018
Kennel Ansarodo
Puppies te koop
nesten Mastino
nesten AM Bulldogs
R.I.P Mastino's
R.I.P AM Bulldogs
Informatief
JoomlaWatch Agent
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval
JoomlaWatch Visitors


70%Netherlands Netherlands
20.5%United States United States
2.8%Germany Germany
1.8%Australia Australia
0.9%Switzerland Switzerland
0.9%Philippines Philippines
0.9%China China
0.9%Thailand Thailand
0.9%Bulgaria Bulgaria

Vandaag: 1
Deze Week: 3
Vorige Week: 4
Deze Maand: 16
Vorige Maand: 53
Totaal: 138


JoomlaWatch Users
old english bulldog PDF Afdrukken E-mail

Ras: Old English Bulldogge
Oorsprong:
Verenigde Staten
Gehouden als:
Gezelschapshond
Grootte:
51-64 cm
Gewicht:
29,5-48 kg
Kleur:
Verschillende kleuren mogelijk
Vachtsoort:
Korte, dichte vacht
Gem. Leeftijd:
11-12 Jaar

Kenmerken:
- Brede nek
- Brede borstkas
- Rechte voorbenen
- Kleine oren
- Korte en brede snuit

Hieronder een uitgebreidde rasbeschrijving:

Het karakter van de Old English Bulldog is stabiel en pittig te gelijk.
Om meer te weten te komen over de Old English Bulldog moeten we even terug in de tijd.

De Old English Bulldog is een fokproduct gebaseerd op de Bulldog uit Engeland (hierna te noemen "Bulldog") ten tijdde van de 18e eeuw. Deze Bulldog werd gebruikt om te vechten tegen allerlei opponenten zoals stieren, beren, apen, leeuwen, enz.

De Bulldog was in zijn tijd het moedigste dier op aarde. Moedigste? waar komt het woord "Leeuwenmoed" vandaan dan? Als men deze vraag voelt opkomen dan moet men het volgende weten, een Leeuw zal nooit een Olifant aanvallen. Een Bulldog echter vocht met alles waar dat zijn baas wilde dat hij mee vocht. Dus vocht hij bijv. in de arena's met allerlei exotische dieren zoals olifanten, leeuwen enz.

Om hiertoe in staat te zijn had deze Bulldog een karakter dat gekenmerkt werd door trouw (aan de baas), vasthoudendheid (hij was niet te stoppen) en vooral een enorme drive. Dit karakter zat gehuisvest in een atletisch zwaar bespierd, niet al te groot lichaam in de gewichtsklasse van rond de 30 Kg (uiteraard met grotere en kleinere exemplaren)

Uit deze Bulldog zijn meerdere rassen voortgekomen, zoals bijv. de Bullmastiff, Engelse Bulldog, American Bulldog en de Pittbullterriër. Echter alleen de American Bulldog wordt gezien als een directe afstammeling.

De Bullmastiff is gefokt uit de Bulldog en de Mastiff. Deze hond is gefokt om stropers aan te pakken in de bossen van Engeland. Het gedeelte Mastiff zorgde voor de massa en het gedeelte Bulldog zorgde voor de vasthoudenheid en drive. Het resultaat was een hond die zich door het struikgewas niet liet tegenhouden om een stroper tot stoppen te dwingen. Uiteraard met alle vervelende gevolgen van dien voor de stroper.

De Pittbullterriër is gefokt uit de Bulldog en verschillende terriër rassen. Het gedeelte Bulldog werd gebruikt voor de trouw, kracht en de vasthoudendheid en het gedeelte terriër werd gebruikt om de snelheid en felheid enorm te verhogen. Terriërs werden in die tijd namelijk al gebruikt om ongedierte zoals ratten te doden, maar ook om dassen en vossen enz. uit hun holen te verjagen. Het resultaat was een hond die gebruikt werd voor honden-gevechten, maar die tegelijkertijd in kleine huisjes met vaak grote (arme mijnwerkers) gezinnen moesten samen leven. Deze hond was NIET mensagressief zoals vele mensen denken. Een mensagressieve hond kon namelijk niet in de zelfde (kleine) ruimte als de kleine kinderen van de mijnwerkers leven. Later toen deze hond in de mode was bij "verkeerde" mensen zijn er door "verkeerd" fokken en "verkeerd" opvoeden, problemen ontstaan.

Een andere bekende nakomeling van de Bulldog is natuurlijk de Engelse Bulldog. Deze hond is ontstaan door de Bulldog, ten eerste te fokken op extreme uiterlijkheden (de hondenshow werd populair en het Bull- en Bear-Baiting was uit de mode) en ten tweede door de Bulldog ook nog te kruisen met de Mopshond. Het resultaat was een lieve goedmoedige hond, met een extreem breed uiterlijk en zeer korte neus, niet meer in staat om te werken.

Wat zegt dit nu over het karakter van de Bulldog? Mijns inziens betekend dit dat het Bulldog karakter gekenmerkt werd door trouw, vasthoudendheid, kracht, hoge drive, maar ook goedmoedigheid. Deze hond leefde onder de mensen en met de mensen, in de gezinnen en tussen de kinderen.

De Old English Bulldog van nu heeft het zelfde karakter en de hardheid van de Bulldog, echter zonder de scherpe kantjes van vroeger. Hoewel het honden met pit zijn zullen ze niet met dezelfde kracht en felheid als vroeger een Beer of Leeuw te lijf gaan. Ze kunnen goed met andere dieren overweg en zijn echte kameraadjes van de kinderen.